Als we de reisgidsen mogen geloven, betekent Oost-Canada: verblijven in blokhutten aan het water, kanoën op ongerepte rivieren, vissen in kristalheldere wateren, kamperen in nationale parken en het tegen zwarte beren beveiligen van proviand. Que faire? Er een jaartje gaan wonen om uit te zoeken of al die clichés wel kloppen! Onze thuishaven wordt Montréal, waar zomers heet zijn en winters barkoud. Draai je uurwerk zes uur achteruit, drink een tas ahornsiroop en reis met ons mee op deze blog.. Een reactie nalaten kan via seynhaeveseel@gmail.com of demeulemeester.jelle@gmail.com.

zondag 15 juli 2012

Feeling hot hot hot

Klik hier om het volledige album te bekijken.
Terwijl Belgie snakt naar wat zon, zoeken wij hier meer dan geregeld verkoeling op. Sinds mei genieten we van een zalige zomerzon met temperaturen tot 30 °C en meer. Afgelopen week steeg de gevoelstemperatuur zelfs tot 43 °C. En als we de weermannen mogen geloven, krijgen we 'nothing but sunshine' tot we huiswaarts keren. Wie zei ook alweer dat Canada een koud land is?

Montrealezen leven het liefst buiten in de zomer en dat merk je: zelfs na een drukke werkdag troept zowat iedereen samen in een park om er te eten, sporten of luieren. Als het even kan, zeulen ze zelfs zonder morren hun barbecuestel mee. Geen moeite blijft gespaard om volop te genieten van de zomerzon. 

Ook de stad draagt haar steentje bij om er een geslaagde zomer van te maken. Naast de wekelijkse Piknic Electronik kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen tijdens het International Festival de Jazz de Montreal of het Osheaga Festival. Liever wat rustiger? Dan kan je (gratis) een stadsfiets huren, relaxen op een van de vele reuzeligstoelen, kuieren of een terrasje doen in de gezellige avenues en boulevards, een marktje of braderie aandoen, muziek maken op een reuzeschommel in Downtown, een kano te water laten in Île de Boucherville, afkoelen onder de tientallen fonteinen in de stad, plonsen in de open zwembaden of een boek lezen op het strand van Île de Notre Dame. 

Je hoort het: we vervelen ons hier geen minuut. Het Canadese klimaat is inmiddels onze beste vriend: strenge winters met pakken sneeuw en hete zomers met zwoele temperaturen tot 's avonds laat. Zo willen we het elk jaar wel!



Blogarchief