Als we de reisgidsen mogen geloven, betekent Oost-Canada: verblijven in blokhutten aan het water, kanoën op ongerepte rivieren, vissen in kristalheldere wateren, kamperen in nationale parken en het tegen zwarte beren beveiligen van proviand. Que faire? Er een jaartje gaan wonen om uit te zoeken of al die clichés wel kloppen! Onze thuishaven wordt Montréal, waar zomers heet zijn en winters barkoud. Draai je uurwerk zes uur achteruit, drink een tas ahornsiroop en reis met ons mee op deze blog.. Een reactie nalaten kan via seynhaeveseel@gmail.com of demeulemeester.jelle@gmail.com.

vrijdag 23 maart 2012

Lentekriebels

Klik hier om het volledige album te bekijken.
Hoewel de lente pas eergisteren officieel van start ging, kregen we in Montréal al een beloftevol voorsmaakje op een mooi voorjaar.  De thermometer duidde de voorbije dagen maar liefst 26°C aan! Behoorlijk ongewoon voor de tijd van het jaar, maar o zo zalig!

Het begrip ‘als sneeuw voor de zon verdwijnen’ mogen we hier momenteel wel heel letterlijk nemen. De pakken sneeuw en ijs die vorige week nog overduidelijk aanwezig waren in de parken en pleinen krimpen zienderogen in. De lente is in het land en daar zijn de Canadezen niet rouwig om. Snowboots en warme wintermutsen worden maar al te graag omgeruild voor sandalen en een zonnehoed. Ook de natuur herleeft na een lange ijzige periode. In onze tuin kwam de vosspreeuw al even piepen en is een enthousiast koppel roodborstjes op zoek naar het ideale nestplaatsje. Of er nog een nieuwe winterprik komt, valt nog even af te wachten, maar wij namen alvast in stijl afscheid van de koude periode door een terrasje te doen met de voeten in het ijs. Of hoe twee seizoenen verrassend dicht bij elkaar kunnen liggen… 

Blogarchief