Als we de reisgidsen mogen geloven, betekent Oost-Canada: verblijven in blokhutten aan het water, kanoën op ongerepte rivieren, vissen in kristalheldere wateren, kamperen in nationale parken en het tegen zwarte beren beveiligen van proviand. Que faire? Er een jaartje gaan wonen om uit te zoeken of al die clichés wel kloppen! Onze thuishaven wordt Montréal, waar zomers heet zijn en winters barkoud. Draai je uurwerk zes uur achteruit, drink een tas ahornsiroop en reis met ons mee op deze blog.. Een reactie nalaten kan via seynhaeveseel@gmail.com of demeulemeester.jelle@gmail.com.

maandag 27 februari 2012

Inch versus centimeter: 1 – 0



Net als grote delen van Noord-Amerika is ook Canada al een tijdje afgestapt van het gebruik van het imperiaal meetstelsel.  Desalniettemin worden termen als inch en centimeter, pond en kilogram of mile en kilometer nog vaak door elkaar gebruikt. Verwarrend, maar een mens leert snel. Of niet?

Dat 1 inch overeenkomt met 2,54 centimeter wist je wellicht. Een kleine rekensom leert dat 4 inch bijgevolg gelijkstaat met 10,16 centimeter.  Stel nu dat je op een zonnige zaterdagochtend naar de kapper gestuurd wordt met de opdracht ervoor te zorgen dat je er snel op staat tegen de tijd dat je papa wordt (lees: er mag best wel 4 centimeter af van dat rock ’n roll kapsel), hoeft het dan veel verdere uitleg om te verklaren waarom Jelle tegenwoordig met een skarrekopke rondloopt? Het bewijs van een klein communicatieprobleempje vind je hier.

Blogarchief