Als we de reisgidsen mogen geloven, betekent Oost-Canada: verblijven in blokhutten aan het water, kanoën op ongerepte rivieren, vissen in kristalheldere wateren, kamperen in nationale parken en het tegen zwarte beren beveiligen van proviand. Que faire? Er een jaartje gaan wonen om uit te zoeken of al die clichés wel kloppen! Onze thuishaven wordt Montréal, waar zomers heet zijn en winters barkoud. Draai je uurwerk zes uur achteruit, drink een tas ahornsiroop en reis met ons mee op deze blog.. Een reactie nalaten kan via seynhaeveseel@gmail.com of demeulemeester.jelle@gmail.com.

vrijdag 10 februari 2012

Frietjes met… kaas?!

Klik hier om het volledige album te bekijken.
“It´s cheap, messy, ubiquitous and delicious.” Zo omschrijven de Québécois hun culinaire trots: le poutine. Het populaire fastfoodgerecht is eigenlijk niets meer dan een ordinair bakje friet, maar dan overgoten met vleessaus en kaas in plaats van een goeie kwak mayonaise.

Een tijdje geleden lieten ook wij ons verleiden tot het goedje. We trokken hiervoor naar het gezellige eethuis Patati Patata, op amper 100m van onze voordeur én overal omschreven als the place to be voor de beste poutine in Montréal. Op de kaart staan meerdere variaties van het gerecht, dus lieten we ons verrassen door de keuze van de kok: een classic poutine met een huisgemaakte hamburger. Eerste indruk? De saus hing bij Jelle tot aan zijn voorhoofd, dus dat hoeft geen verder commentaar. Seel was iets minder enthousiast en vond het eerder een afgezwakte versie van ‘onze’ stoofvlees met frieten. Voor thuisblijvers die het zelf eens willen proberen, plaatsen we hier alvast het recept:

Ingrediënten:
French fries from Belgium (jawel, in Montréal krijgen we eindelijk de erkenning die we verdienen)
Vleesjus (laat je gerust verleiden tot de 'American way of cooking' en koop een pakje in de supermarkt)
Cheddar kaas

Bereidingswijze:
Frituur de (zelfgemaakte) frietjes. Bereid ondertussen de vleesjus en snij de kaas in reepjes. Als de frietjes klaar zijn, strooi er dan de kaas bovenop en giet hierover een ruime hoeveelheid jus. Wacht even met serveren tot de kaas gesmolten is. Werk eventueel af met wat zwarte olijven.

Blogarchief