Als we de reisgidsen mogen geloven, betekent Oost-Canada: verblijven in blokhutten aan het water, kanoën op ongerepte rivieren, vissen in kristalheldere wateren, kamperen in nationale parken en het tegen zwarte beren beveiligen van proviand. Que faire? Er een jaartje gaan wonen om uit te zoeken of al die clichés wel kloppen! Onze thuishaven wordt Montréal, waar zomers heet zijn en winters barkoud. Draai je uurwerk zes uur achteruit, drink een tas ahornsiroop en reis met ons mee op deze blog.. Een reactie nalaten kan via seynhaeveseel@gmail.com of demeulemeester.jelle@gmail.com.

dinsdag 18 oktober 2011

Apple Picking in Laval

Klik hier om het volledige album te bekijken.

Op het einde van elk seizoen trekken volledige families er hier op uit om eigenhandig de rijpe vruchten van dat moment te oogsten. De afgelopen maand trokken ze bijvoorbeeld en masse naar het platteland om er hun eigen bosbessen, courgettes, pompoenen, druiven of appels te plukken. Wij wilden het ook wel eens meemaken en klopten tijdens onze trip aan bij een appelboer in het dorpje Laval.
Het concept is heel simpel: je kiest je mand, je zoekt een ladder, de boer wijst je de rijpe appelbomen in zijn boomgaard aan en je plukt tot je mand vol is. Tussendoor is het niet verboden om al eens te proeven en op het einde betaal je een uiterst schappelijk prijsje voor een grote zak vol overheerlijke appels.
Moeten we er nog aan toevoegen dat we hier nu met een karrenvracht appels zitten waar we geen blijf mee weten? Met dank aan het receptenboek van grootmoeder - vanaf nu mogen we haar zo noemen - , staat alvast een grote pot appels te sudderen om er appelmoes van te maken en voor de komende dagen staan onder andere appelcake en rodekool met appeltjes op het menu. En wie weet - heel misschien - waagt Jelle zich wel aan een ciderbrouwsel. Kom dat proeven!

Blogarchief