Als we de reisgidsen mogen geloven, betekent Oost-Canada: verblijven in blokhutten aan het water, kanoën op ongerepte rivieren, vissen in kristalheldere wateren, kamperen in nationale parken en het tegen zwarte beren beveiligen van proviand. Que faire? Er een jaartje gaan wonen om uit te zoeken of al die clichés wel kloppen! Onze thuishaven wordt Montréal, waar zomers heet zijn en winters barkoud. Draai je uurwerk zes uur achteruit, drink een tas ahornsiroop en reis met ons mee op deze blog.. Een reactie nalaten kan via seynhaeveseel@gmail.com of demeulemeester.jelle@gmail.com.

woensdag 31 augustus 2011

Our house, in the middle of a street

Klik hier om het volledige album te bekijken.
Nu ons verhuisteam opnieuw voet op Belgische bodem heeft gezet, is het hoog tijd om hun kwalitatieve dienstverlening wereldwijd te promoten. Desmet & Wyseur Movement Team, het wordt een naam om te onthouden!

In ruil voor een paar flessen wijn krijg je een lift naar de plaatselijke Ikea (partysongs van de lokale Virgin Radio incluus), helpen ze je om een half uur voor sluitingstijd alle nodige spullen te verzamelen, dokteren ze een vernuftig systeem uit om alles veilig te vervoeren én krijg je een ingenieur ter beschikking om alles vakkundig in elkaar te knutselen. Dat de andere helper een paar vijzen overhoudt na de knutselactiviteit, laten we hier even buiten beschouwing.

Daarenboven zien ze erop toe dat alle kasten -  vooral de koelkast – nadien op een p(i)rofessionele manier gevuld worden. Gewapend met trekrugzak en reisvalies vallen ze maar al te graag de plaatselijke supermarkt binnen. Dat je alles in Amerikaanse hoeveelheden moet kopen, deert hen evenmin. Zonder morren keren ze huiswaarts met bidons fruitsap van 5 liter, flessen water van 4 liter, vlees verpakt per kilo, een zak rijst van 4 kg, pasta voor een half leger, een koffiezet, flessen wijn, bier (stella!) en alles om de avond te starten met een aperitief in ware pirouette-stijl!
Zorgen dat je huis een thuis wordt…  That’s what friends are for!

Wil je meer weten over de omgeving waar we wonen? Ga dan even op zoek naar afbeeldingen of info over de wijk 'Le Plateau' op het wereldwijde net. Onthou vooral dat onze straat aan de voet van de Mont Royal gelegen is en parallel loopt met de Rue St. Denis en de Boulevard St. Laurent. We zitten met andere woorden 'gesandwicht' tussen de twee meest bruisende straten wat gezellige cafeetjes, restaurants en leuke boetiekjes betreft. 

Gele briefkaarten zijn voortaan welkom op onderstaand adres:

Jelle en Seel Demeulemeester-Seynhaeve
4254 Avenue de l'Hôtel de Ville
H2W 2H4 Montréal (Québec)
Canada

Blogarchief