Als we de reisgidsen mogen geloven, betekent Oost-Canada: verblijven in blokhutten aan het water, kanoën op ongerepte rivieren, vissen in kristalheldere wateren, kamperen in nationale parken en het tegen zwarte beren beveiligen van proviand. Que faire? Er een jaartje gaan wonen om uit te zoeken of al die clichés wel kloppen! Onze thuishaven wordt Montréal, waar zomers heet zijn en winters barkoud. Draai je uurwerk zes uur achteruit, drink een tas ahornsiroop en reis met ons mee op deze blog.. Een reactie nalaten kan via seynhaeveseel@gmail.com of demeulemeester.jelle@gmail.com.

donderdag 8 september 2011

Weekendtrip naar Parc National du Mont Orford

Klik hier om het volledige album te bekijken.
Een weekend starten zonder te weten dat je op maandag een dagje verlof hebt? Daarvoor moet je Jelle heten én uitermate verstrooid zijn. Het zorgt vaak voor ergernissen, maar af en toe brengt het ook onvergetelijke momenten met zich mee. Halsoverkop op kampeertrip vertrekken bijvoorbeeld, mét schitterende wandeltochten, tropische regenbuien en geroosterde marshmallows als extraatje.

Hoewel de kranten al dagenlang berichtten over het aankomende long weekend, had Jelle er nooit aan gedacht om even te polsen bij zijn collega's of hij toevallig ook recht had op een dag van de arbeid. Zelfs niet nadat Seel er hem elke ochtend aan herinnerd had om dit wél te doen. Wachten tot het allerlaatste moment is meer zijn manier van werken, dus stelt Jelle deze taak uit tot... vrijdagavond 19 uur?

De glimlach bij thuiskomst verraadde het al. Labour Day telt ook voor fysici en dus beslissen we maar meteen om ten volle van dit - misschien wel laatste - zomerse weekend te genieten. Canadian style noemen ze het hier: afwachten wat het weer wordt, alles inpakken en wegwezen. Zo onvoorbereid zijn we nog nooit ergens naartoe vertrokken, maar we hebben geluk: er is nog exact één kampeerplaats vrij in het Parc National du Mont Orford en ook bij Budget Cars mogen we in de handjes klappen. De auto's uit onze gevraagde laagste klasse zijn allemaal gereserveerd voor het weekend. Of we er een probleem mee hebben om een groter exemplaar te nemen voor dezelfde prijs? Nee, natuurlijk niet, mevrouw! Nu pas weten we ook waarom de supermarkten hier 7 dagen op 7 open zijn tot 23 uur. Late beslissers moeten nu eenmaal ook een overlevingspakket kunnen aanschaffen...

Amper twee uur later ruilen we het lawaai van de stad voor pure rust en stilte. Enkel het gepiep van chipmunks en het gekras van le martin pêcheur laat weten dat we er niet alleen zijn. De oohs en aahs volgen elkaar dan ook in snel tempo op: enkel bossen, meren en prachtige vergezichten voor ons. Adembenemend mooi! En morgen wordt wellicht nog beter, want dan plannen we een klim naar de top van de Mont Chauve. Het weerbericht voorspelt nochtans weinig goeds: temps très chaud avec une tendance orageuse probablement très forte dans l'après-midi, gevoelstemperatuur 39°C (!). Een Belgisch laf weertje denken we, dus vertrekken we zonder zorgen op een alweer prachtige tocht. Lang duurt het echter niet vooraleer de hemel zwart kleurt en de eerste regendruppels laten vermoeden dat het menens wordt. Terugkeren lijkt de beste optie, maar wat doe je als je net op het verste punt staat? Dan zit er niets anders op dan te genieten van een warme douche in openlucht mét gratis lichtspektakel. Je wordt er -extreem- nat van, maar het zorgt wel voor schitterende herinneringen...

Blogarchief