Als we de reisgidsen mogen geloven, betekent Oost-Canada: verblijven in blokhutten aan het water, kanoën op ongerepte rivieren, vissen in kristalheldere wateren, kamperen in nationale parken en het tegen zwarte beren beveiligen van proviand. Que faire? Er een jaartje gaan wonen om uit te zoeken of al die clichés wel kloppen! Onze thuishaven wordt Montréal, waar zomers heet zijn en winters barkoud. Draai je uurwerk zes uur achteruit, drink een tas ahornsiroop en reis met ons mee op deze blog.. Een reactie nalaten kan via seynhaeveseel@gmail.com of demeulemeester.jelle@gmail.com.

dinsdag 30 augustus 2011

Blitsbezoek orkaan Irene

Klik hier om het volledige album te bekijken.
"Hou ramen en deuren gesloten, haal een mondvoorraad voor 72 uur in huis en wees voorbereid op hevige rukwinden en felle regenbuien." Zo werd het blitsbezoek van de 'staart' van Irene in Montréal aangekondigd.

Dat het slechts een uitloper van de orkaan zou worden, stelde ons enigszins gerust. In New York hadden ze duidelijk overdreven, dus het zou hier ook wel zo'n vaart niet lopen. Een zondagse wandeling vechtend tegen de wind leek ons een beter plan dan bang afwachten wat Irene voor Québec in petto had. Een beetje overmoedig misschien, want eenmaal buiten bleek de wind toch behoorlijk fel en de regen nogal.. euh...nat. Onze wandeling bracht ons dan ook niet verder dan de supermarkt, waar we net als vele anderen vakkundig het water uit onze schoenen 'gegoten' hebben alvorens de winkel te betreden. Een gezellige boel daarbinnen, want het personeel van de winkel zag hun kans schoon om wat extra reclame te maken bij de aanwezige klanten. Warme hapjes, extra kortingsbonnen, een persoonlijke babbel met de klanten, .... Ze maken hier echt van elke situatie een feest! De wandeling was dan misschien van korte duur, maar 't was wel een unieke ervaring. En ach, na een maandje temperaturen boven de 25 graden, kan je een regenbui wel verdragen. Niet? Een dagje later mochten we trouwens alweer ontwaken onder een stralende blauwe hemel. Ons hoor je niet klagen!

Blogarchief