Als we de reisgidsen mogen geloven, betekent Oost-Canada: verblijven in blokhutten aan het water, kanoën op ongerepte rivieren, vissen in kristalheldere wateren, kamperen in nationale parken en het tegen zwarte beren beveiligen van proviand. Que faire? Er een jaartje gaan wonen om uit te zoeken of al die clichés wel kloppen! Onze thuishaven wordt Montréal, waar zomers heet zijn en winters barkoud. Draai je uurwerk zes uur achteruit, drink een tas ahornsiroop en reis met ons mee op deze blog.. Een reactie nalaten kan via seynhaeveseel@gmail.com of demeulemeester.jelle@gmail.com.

woensdag 28 september 2011

Arcade Fire trakteert


Klik hier om het volledige album te bekijken.
Er werden 75.000 mensen verwacht, maar een zwoele zomeravond deed daar nog een schepje bovenop: naar schatting 100.000 (!) mensen woonden op 22 september het gratis openluchtconcert van Arcade Fire bij. 
En wij… wij waren uiteraard aanwezig!  


Ze wonnen vorig jaar een Grammy voor beste album en dat zijn de Montrealezen nog niet vergeten. Ze adoreren hun Arcade Fire op een manier die voor ons onbekend is. Hoewel het een gratis concert was, kon je vanaf de middag al op de koppen lopen in de buurt van het Quartier des Spectacles. Het concert begon pas om 21u, maar het was overduidelijk dat heel wat inwoners hier maar al te graag een dagje verlof voor over hadden.
Zowat alle straten in de buurt waren autovrij gemaakt voor dit evenement. Geen overbodige luxe voor de organisatoren, want elke straat of plein stond gewoon vol met mensen. Wij konden geen glimp opvangen van het podium, maar dat kon de pret zeker niet bederven. Overal waren grote schermen voorzien en ook de verlichting in de straten was aangepast aan de sfeer van het concert. Alweer een avondje om niet snel te vergeten..

Blogarchief